KONYA / EREĞLİ - 60 Yıl Ferudun Atalay İlkokulu

Ara

Okulumuz 1/B Sınıfı Öğrencileri Sınıf Öğretmenleri İbrahim Aydınlı ve Okul Müdürü Mehmet YAŞA  refakatinde Meydanbaşı Camiini ziyaret ettiler.Ziyaret sırasında aynı zamanda velimiz olan Cami  İmam ı Ramazan DEMİR tarafından öğrencilerimize caminin bölümleri tanıtıldı. Ayrıca camiye giriş adabı,camilerin toplumdaki işlevi,Allah (C.C. ),Peygamber Efendimiz, abdest alma ,değerlerimiz  v.b. konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Cami ziyaretinden öğrencilerimiz çok memnun oldular. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Cami İmamı Ramazan DEMİR Hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ara

ÇEDES ve  Beslenme Dostu Okul Projeleri kapsamında Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri Atatürk Kültür Parkına gezi düzenlediler. Öğrencilerimiz geziye yaya olarak gidip yürüyüş yapmış oldular. Atatürk Kültür Parkına giriş yaptıklarında ise öğretmenlerinin rehberliğinde  önceden hazırlamış oldukları eldivenler ve çöp poşetleri yardımıyla detaylı bir çevre temizliği yaptılar. Çevre temizliğinin ardından ise piknik alanında annelerinin hazırlamış olduğu  sağlıklı besinlerle piknik yaptılar. Piknik sırasında sonbahar mevsiminin etkisiyle yere dökülen yapraklar seyrine doyumsuz manzara oluşturmuştu. Pikniğin ardında spor alanına geçen öğrencilerimiz  spor aletlerindeden de faydalanarak gönüllerince eğlenerek spor yaptılar.Çevre bilinci,hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme konularında öğrencilerimizde farkındalık oluşturan geziyi düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Resim Yarışmasına katılan ve kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Saygı ve özlemle anıyoruz!

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısı ve ÇEDES Projesi etkinlikleri kapsamında okul bahçemize 10 adet mavi selvi fidanı diktik. Fidan dikim etkinliğimizde tüm sınıflarımız  bahçemize fidan diktiler. Etkinliğimize katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Resim Yarışmasına katılan ve kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında  7 Kasım Salı günü öğrencllerimiz turuncu renkli kıyafetler giyerek lösemili çocukların hastalık süreçlerine empati ile yaklaşmayı sağlayacak farkındalık çalışmaları yapmışlardır. Ayrıca 3/A Sınıfı öğrencilerimiz üzerlerinde lösemili çocuklara destek olduklarını belirten sloganlar yazılı turuncu renkli yaka broşürüleri ve şapkalar   giyerek farkındalık çalışmalarına destek olmuşlardır. Farkındalık çalışmalarına destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı resim yarışmasına katılan ve kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma  Gününde Okulumuzda deprem ve yangın tatbikatı yaptık. Yapılan tatbikatlar sonucu öğrencilerimiz deprem ve yangın durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendiler.

Ekm

2023-2024  Eğitim Öğretim Yılı Sosyal etkinlik takvimimiz çerçevesinde obezite ile mücadele kapsamında  ''Sağlık Yaşam Yürüyüşü'' etkinliği gerçekleştirdik. Yürüyüşe  tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri Kitap  Fuarı gezisine katıldılar.